Passa al contingut principal

Fertilització

Compost

Producte resultant d'un procés de compostatge casolà, col·lectiu o municipal fet a partir de residus domèstics i de jardineria. S'hi alpica directament o en forma d'infusió.

Adob orgànic

Amb aquest nom es comercialitza un producte que sol contenir matèria vegetal descomposta a la qual s'hi ha afegit fems animals (normalment de cavall) també descompostos.

Adob orgànic concentrat

Es comercialitzen diferents productes fets amb restes d'animals (farines de peix, banyes de bestiar esmicolades, fems de gallina, etc.). Sempre cal comprovar que són productes autoritzats per la normativa europea d'agricultura ecològica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Què és un hort ecològic?

Un hort ecològic té com a finalitat aconseguir els productes de forma natural sense trencar l'equilibri amb la natura, essent al màxim respectuosos amb el medi ambient. Les característiques principals són: 1. Rotació de cultius: permet l'aprofitament de tots els nutrients del sòl i limita el desenvolupament de les plagues. 2. Associacions favorables i desfavorables: algunes plantes s'influencien mútuament de forma positiva, ja sigui atraient insectes que afavoreixen la pol·linització, allunyant plagues, etc. 3. Mètodes biològics de control de plagues: es poden fer servir polaritzacions d'extractes de plantes i i nfusions que ens ajudaran a la prevenció de plagues. En qualsevol cas, és impensable l'ús de productes insecticides no només per raons mediambientals, sinó també per raons de seguretat de l'alumnat. 4. Fertilització: es poden fer servir adobs orgànics d'origen animal, així com els procedents del cultiu de lleguminoses i del compostatge.

Associacions favorables i desfavorables

Rotació de cultius